Jednoduchý recept

Vepřová pečeně s játrovými noky

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40855
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
150 g Cibule
100 g Hořčice
4 g Kmín celý
8 g Sůl
900 g Vepřová plec
Játrové noky
3 stroužek Česnek
60 g Cibule
350 g Játra vepřová
40 ml Mléko polotučné
60 g Mouka pšeničná hladká
2 g Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 923kJ
13% Sacharidy 46 g
47% Tuky 36 g
61% Sodík 1 g
82% Bílkoviny 46 g

Vepřová pečeně s játrovými noky postup přípravy receptu:

1

Česnek utřeme se solí a potřeme jím vepřové maso vcelku. Posypeme kmínem, vložíme do pekáčku, přidáme celé cibule, podlijeme vodou a dáme péct. Průběžně podléváme.

2

Vepřová játra umeleme na masovém strojku, přidáme prolisovaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, strouhanku, mléko, mouku, sůl, pepř, vejce a vypracujeme hladké játrové těsto. Tvarujeme noky nebo knedlíčky, které zavařujeme asi 5-7 minut.

3

Vepřovou pečeni naporcujeme, rozdělíme na talíře a doplníme játrovými noky, hořčicí a podáváme s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept