Zeleninové rizoto s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rizoto s houbami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40856 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
100 g | Chřest bílý |
100 g | Houby čerstvé |
100 g | Hrášek |
1 hrnek | Masový vývar |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 823,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Hrášek, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Masový vývar, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové rizoto s houbami postup přípravy receptu:
1 | Rýži důkladně propláchneme a na rozpáleném oleji opražíme. Zalijeme osoleným vývarem, přidáme hrášek, pokrájený chřest, nakrájené houby, ochutíme worcesterskou omáčkou a krátce podusíme. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, nasekáme a vmícháme do rizota. Dodusíme, zakryté necháme chvíli dojít a podáváme. |
Poznámka
Podáváme s kečupem a pikantnějším salátem.