Recept

Penne s rajčaty a říčními raky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40859
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 hrst Bazalka
40 g Hrozinky
3 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Olej olivový
70 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř cayenský
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Šalotka
500 ml Smetana ke šlehání 30%
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Penne
150 ml Víno bílé
1,5 l Voda pitná
24 ks Rak říční

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,425 kcal
Kilojoule 5 964kJ
27% Sacharidy 96 g
26% Tuky 20 g
35% Sodík 707 mg
201% Bílkoviny 113 g

Penne s rajčaty a říčními raky postup přípravy receptu:

1

Necháme rozmrazit říční raky. Lehkým krouživým pohybem oddělíme ocásky od trupů. Rozlomíme krunýře a nakrojíme maso podél hřbetu. Odstraníme střívko a maso uložíme do lednice. Krunýře a ocásky dáme stranou.

2

Oloupeme šalotku a nakrájíme ji na kostičky. Na vyšší pánvi na silném ohni rozpustíme máslo a orestujeme na něm šalotku spolu s račím masem a krunýři. Rychle přidáme na pánev kari, poté med, 100 ml vína a loupaná rajčata i se šťávou. Směs na pánvi povaříme 5 minut do zhoustnutí. Poté omáčku zalijeme smetanou, dochutíme solí, okořeníme cayenským pepřem, vše na mírném ohni povaříme 10 minut.

3

Penne uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a necháme okapat. Ve zbytku bílého vína povaříme rozinky dokud se všechna tekutina nevyvaří. Na pánvi na olivovém oleji za stálého míchání opražíme dozlatova piniová jádra.

4

Přes jemné sítko prolisujeme omáčku a zbytky vymačkáme.

5

S připravenou omáčkou dobře promícháme penne, rozinky a račí ocásky. Vše ohřejeme. Penne naporcujeme na talíře, zdobíme lístky bazalky a opraženými piniovými jádry. Podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept