Recept

Čokoládový koláč s dýní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 40863

Ingredience

těsto
1,5 polévková lžíce Med včelí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
70 g Máslo čerstvé
1 balení Pralinky
140 g Sušenky BeBe kakaové
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Likér čokoládový
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
krém
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
240 g Dýňové pyré
1 polévková lžíce Likér krémový - Baileys
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
450 g Sýr smetanový almette
3 ks Vejce slepičí
7 dl Voda pitná
85 g Čokoláda hořká
Dýňové pyré [40674]
2,4 kg Dýně

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 750 kcal
Kilojoule 3 137kJ
21% Sacharidy 74 g
61% Tuky 45 g
7% Sodík 134 mg
30% Bílkoviny 17 g

Čokoládový koláč s dýní postup přípravy receptu:

1

Čokoládové sušenky rozmixujeme, promícháme je s rozehřátým máslem a s 1 lžící medu. Pak přimícháme vrchovatou lžíci mouky a směs dobře promícháme. Směs rovnoměrně vtlačíme do kulaté formy o průměru 22–23 cm. Těsto dáme na střed formy a postupně, od středu, ho rovnoměrně vytlačíme až k okrajům. Pokud se nám těsto lepí na prsty, omočíme si je v práškovém cukru.

2

Koláčový korpus pečeme v předehřáté troubě při 175 °C 10–15 minut.

3

V míse si vyšleháme jemný tavený smetanový sýr s dýňovým pyré, práškovým a vanilkovým cukrem a 1,5 lžíce likéru. Nakonec přidáme 3 rozšlehaná vejce a 1 lžíci hladké mouky. Vyšleháme hustý lehký krém.

4

Rozlámanou čokoládu dáme do misky, kterou posadíme na hrnec s 5–7 dl vody a nad parou ji rozpustíme. Když je čokoláda tekutá, přimícháme do ní 220 g dýňového krému.

5

Na korpus naneseme světlý krém a tmavý čokoládový krém postupně lžící naneseme na světlý krém. Pomocí vidličky čokoládový krém mírně zamícháme do světlého krému, aby nám vznikla mramorová mozaika.

6

Koláč dáme do předehřáté trouby na 175 °C a pomalu ho pečeme 40–45 minut dozlatova.

7

Mezitím si vyšleháme likérovou šlehačku. Vychlazenou smetanu vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosátého moučkového cukru, 1 lžíci likéru a ještě chvilku šleháme.

8

Upečený koláč vyjmeme z trouby a necháme ho vychladnout. Pak ho ozdobíme šlehačkou, rumovými pralinkami a podáváme.

9

Dýňové pyré [40674]:

10

Dýni omyjeme, přepůlíme a vydlabeme semínka. Předehřejeme troubu na 180 °C a plech vyložíme pečicím papírem. Obě půlky položíme rozříznutou částí na papír. Pečeme asi 1 hodinu, dokud se dýně nedá propíchnout vidlicí.

11

Z vychladlé dýně (abychom ji udrželi v rukou) vydlabeme dužinu, pokrájenou rozmixujeme na kaši, kterou dáme do velkého síta. Síto s dýňovým pyré zavěsíme na velkou mísu tak, aby se nedotýkalo dna mísy. Dýňové pyré necháme v sítu v chladničce přes noc. Druhý den ho použijeme podle potřeby, zbytek odložíme do zavařovací sklenice.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept