Recept

Velikonoční závin s kopřivami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 40865

Ingredience

Na náplň
2 kávová lžička Majoránka
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Protlak rajčatový
0,3 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
Na těsto
3 polévková lžíce Kopřiva
100 g Mouka polohrubá
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
170 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 555kJ
8% Sacharidy 29 g
31% Tuky 23 g
11% Sodík 228 mg
22% Bílkoviny 13 g

Velikonoční závin s kopřivami postup přípravy receptu:

1

Kopřivy spaříme a jemně nasekáme, česnek prolisujeme.

2

Z mouky a másla usmažíme světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu a alespoň 15 minut povaříme za častého míchání. Necháme vychladnout, poté vmícháme rozšlehané žloutky, sůl, kopřivy a pevný sníh z bílků. Směs rozetřeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem. V předehřáté troubě pečeme, dokud se těsto bude lepit na špejli, zhruba deset minut.

3

Z upečeného těsta odstraníme pečící papír, těsto potřeme náplní z rajského protlaku a zavineme.

4

Podáváme nakrájené na šikmé řezy.

5

Náplň připravíme smícháním rajského protlaku s česnekem, kořením a solí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept