Humr s oříškovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 37 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr s oříškovým máslem
Celkový čas: | 37 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 40867 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1,5 kg | Humr |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 772,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 567,0mg |
Vitamín A | 526,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 11,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 57,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Humr, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr s oříškovým máslem postup přípravy receptu:
1 | 60 g másla dáme na pánev a za stálého míchání hřejeme tak dlouho, až máslo dostane hnědou barvu a bude mít vůní oříšku. Přidáme do něho drobně nasekanou petržel kudrnatou, vymačkanou šťávu z 1 ks citrónu a promícháme. Česnek oloupeme, prolisujeme, dáme do misky, přidáme měkké máslo a smícháme spolu. Humra ostrým nožem rozřízneme podélně, vyndáme střevní žílu, rozlouskneme klepeta a potřeme humra se smíchaným máslem a česnekem. |
2 | Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, položíme humra na gril krunýřem dolu a pečeme přibližně 4 - 5 minut. Potom humra otočíme a pokračujeme v pečení asi 2 - 3 minuty. |
3 | Upečeného humra naporcujeme na talíře. Na talíři můžeme dochutit solí a pepřem. |
Poznámka
Humra servírujeme teplého na teplém talíři s citrónem a křupavým chlebem.