Pečený Pápar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený Pápar
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 40870 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 špetka | Čertovo lejno |
25 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48,6mg |
---|---|
Cholesterol | 7,8mg |
Draslík | 1,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čertovo lejno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený Pápar postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingredience smícháme a vypracujeme těsto. Cca 60 minut ho necháme odpočinout. Poté vyválíme velmi tenké placičky a necháme je usušit na slunci. Nasucho placičky opečeme v troubě na plechu a podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k různým pokrmům. Stejným způsobem můžeme připravit papár i z čočkové mouky. Čas přípravy je bez doby sušení na slunci.