Recept

Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 40871

Ingredience

100 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
350 g Hovězí žebra
100 g Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
2 polévková lžíce Petržel - nať
100 g Petržel kořen
1,5 l Voda pitná
Na nudle
3 polévková lžíce Kopřiva
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
30 ml Mléko polotučné
40 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Olej rostlinný
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 581 kcal
Kilojoule 2 429kJ
12% Sacharidy 43 g
115% Tuky 86 g
11% Sodík 227 mg
39% Bílkoviny 22 g

Hovězí polévka s nudlemi z kopřiv postup přípravy receptu:

1

Maso s očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce, zeleninu a maso nakrájíme.

2

V mezičase v míse rozšleháme v mléce vajíčka, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem, sůl a kopřivy, které jsme spařili a jemně nasekali. Na pánvi na oleji smažíme tenké omelety. Usmaženou omeletu srolujeme, tence nakrájíme a osmažíme na másle.

3

Vývar přivedeme k varu a vložíme do něj osmažené nudle, zeleninu, maso a půl minuty povaříme. Do hotové polévky vmícháme jemně posekanou petrželovou nať.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept