Jednoduchý recept

Zelné závitky po arabsku

  • Saudská Arábie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 40874
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

25 g Česnek
35 ml Citronová šťáva
4 g Cukr moučkový
500 g Jehněčí maso mleté
100 g Kosti hovězí morkové
3 g Máta
0,5 g Pepř černý mletý
40 g Rajčata
250 g Rýže loupaná
0,5 g Skořice mletá
0,5 g Sůl
300 ml Voda pitná
1 kg Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 886 kcal
Kilojoule 3 707kJ
19% Sacharidy 70 g
72% Tuky 54 g
9% Sodík 177 mg
51% Bílkoviny 29 g

Zelné závitky po arabsku postup přípravy receptu:

1

Připravíme si masovou směs. Smícháme v míse mleté maso, rýži, nadrobno nakrájené rajče a skořici. Posolíme, popepříme a důkladně promícháme. Z listů zelí vyřízneme trojúhelníky, které spaříme v horké osolené vodě a naplníme masovou směsí.

2

Do tlakového hrnce vložíme morkové kosti a na ně poklademe zelné závitky. Skládáme je těsně vedle sebe, aby se nám nerozmotaly. Do hrnce přidáme část pokrájeného česneku a přidáme vodu s citrónovou šťávou. Vše mírně posolíme. Vaříme asi 20 minut a poté vyndáme morkové kosti. Nakonec smícháme zbylý česnek se solí, mátou a trochou cukru. Na mírném plameni dovaříme ještě asi 5 minut.

3

Nandáme na teplé talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept