Pečený lilek s rajským přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený lilek s rajským přelivem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zlamalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 40879 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
10 g | Česnek |
50 g | Cibule |
150 g | Hummus |
500 g | Lilek |
0,5 l | Olej stolní |
15 g | Protlak rajčatový |
160 g | Rajčata |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 94,5mg |
Draslík | 723,3mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,7mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Lilek, Olej stolní, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hummus, Protlak rajčatový, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený lilek s rajským přelivem postup přípravy receptu:
1 | Lilky nakrájíme na 0,5cm plátky, které orestujeme na rozpáleném oleji. Orestované lilky dáme do pekáče. Nasekáme na jemno česnek a spolu s pokrájenými rajčaty a protlakem opražíme na oleji. Necháme směs důkladně spojit a přidáme konzervu hummus. Vše prohřejeme a nalijeme na lilky naskládané v pekáči. |
2 | Zalijeme vývarem a pečeme v rozpálené troubě asi 20 minut. |
Poznámka
Podáváme s chlebem.