Jednoduchý recept

Vepřový bůček s houbovou nádivkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40881
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
50 g Cibule
150 g Houby čerstvé
4 g Kmín celý
60 ml Mléko polotučné
3 g Pepř černý mletý
80 g Strouhanka
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
900 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 864 kcal
Kilojoule 3 617kJ
3% Sacharidy 11 g
110% Tuky 82 g
41% Sodík 818 mg
35% Bílkoviny 19 g

Vepřový bůček s houbovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kosti omyjeme, maso nařízneme tak, aby vznikl větší otvor. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na malé plátky, česnek prolisujeme.

2

V misce smícháme cibuli, česnek, houby, strouhanku, mléko a vejce. Důkladně promícháme, osolíme, opepříme a naplníme otvor v bůčku. Uzavřeme, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou vody, osolíme, okmínujeme a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě doměkka. Občas maso podléváme a poléváme vlastním výpekem.

3

Upečený bůček naporcujeme a přeléváme vlastní vypečenou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept