Recept

Velikonoční bábovka s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 40882

Ingredience

6 polévková lžíce Kopřiva
120 ml Mléko plnotučné
2 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
10 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová uzená plec
1 l Voda pitná
Na formu
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 884 kcal
Kilojoule 3 698kJ
19% Sacharidy 67 g
61% Tuky 46 g
81% Sodík 2 g
90% Bílkoviny 51 g

Velikonoční bábovka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Uzené maso uvaříme v tlakovém hrnci, vývar odložíme, maso nakrájíme na kostičky, kopřivy spaříme a drobně nasekáme, petrželovou nať nasekáme, rohlíky nakrájíme na kostičky.

2

V míse rohlíky přelijeme 180 ml vývaru z uzeného masa a necháme vsáknout. Poté přimícháme v mléce rozšlehaná vejce, maso, kopřivy, petrželovou nať, sůl, koření a dobře promícháme. Směs necháme alespoň deset minut odležet, poté vložíme do formy na bábovku, kterou jsme vymazali a vysypali. Povrch uhladíme a bábovku pečeme v předehřáté troubě, až se těsto nebude lepit na špejli.

3

Upečenou bábovku vyklopíme na servírovací talíř, rozkrájíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept