Recept

Brambory na grilu se salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 40884
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

600 g Brambory
2 stroužek Česnek
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Limetka
4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 144 kcal
Kilojoule 603kJ
7% Sacharidy 24 g
6% Tuky 5 g
8% Sodík 160 mg
7% Bílkoviny 4 g

Brambory na grilu se salsou postup přípravy receptu:

1

Umyté brambory se šlupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Nakrájíme je na čtvrtky a pokládáme na olejem vymaštěný a na vysokou teplotu zahřátý gril. Brambory osolíme, pokapeme olejem a opékáme za častého otáčení 7 minut. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj pokládáme upečené brambory a přidáme rajčatovou salsu.

2

Rajčatová salsa: Cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme a dáme do misky, na malé kousky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, nasekanou petržel, šťávu ze 2 ks limetky, cukr, olej, dochutíme solí, pepřem důkladně promícháme.

Poznámka

Takto připravené brambory podáváme jako teplé jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept