Vepřové závitky na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky na zelenině
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
6 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
600 g | Kapusta hlávková |
150 g | Kedlubna |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká |
150 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
40 g | Tuk |
600 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 82,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 136,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Kedlubna, Sůl, Tuk, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Bůček bez kostí nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka a rozebereme na kroužky, kapustu nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, česnek utřeme se solí. |
2 | Plátky bůčku naklepeme, potřeme česnekovou pastou, poklademe kroužky cibule a zabalíme do závitků. Zpevníme párátky, obalíme v hladké mouce, a ze všech stran osmažíme v rozpáleném tuku. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme kapustu, kedlubnu, mrkev, osolíme, opepříme a krátce podusíme. Přiložíme závitky, podle potřeby podlijeme a dusíme přibližně 20 minut. |
4 | Jako příloha jsou vhodné vařené brambory. |