Jednoduchý recept

Masové šišky v anglické slanině

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40888

Ingredience

150 g Anglická slanina
600 g Bramborová kaše
150 g Cibule
30 ml Citronová šťáva
150 g Hovězí maso mleté
40 ml Mléko polotučné
40 g Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
50 g Strouhanka
10 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 592 kcal
Kilojoule 2 476kJ
7% Sacharidy 25 g
57% Tuky 42 g
65% Sodík 1 g
47% Bílkoviny 27 g

Masové šišky v anglické slanině postup přípravy receptu:

1

Vepřové mleté maso smícháme s hovězím mletým masem, cibuli nakrájíme nadrobno, strouhanku namočíme v mléce, anglickou slaninu pokrájíme na tenké plátky.

2

Do mísy vložíme mleté maso, osolíme, opepříme, přimícháme cibuli, namočenou strouhanku, vejce a vypracujeme hladké masové těsto. Z těsta tvarujeme menší šišky, které zabalíme do plátků slaniny.

3

V pánvi rozpálíme olej a zabalené šišky zvolna smažíme ze všech stran dokřupava. Usmažené šišky pokapeme citronovou šťávou.

4

Vhodnou přílohou je bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept