Vepřové řízky v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky v těstíčku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
20 g | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 ml | Sodovka |
10 g | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 277,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Citrony, Sodovka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Vepřové kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a necháme chvíli odležet. |
2 | Do misky nasypeme mouku, strouhaný sýr, přilijeme mléko, minerálku nebo sodovku, přidáme vejce, trochu soli a vymícháme těsto. Jednotlivé kotlety namáčíme a obalujeme v těstíčku, v pánvi rozehřejeme máslo a řízky na něm smažíme zvolna z obou stran. |
3 | Usmažené řízky rozdělíme na talíře a ozdobíme plátkem citronu. Jako příloha jsou vhodné opečené brambory. |