Vepřová panenka na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka na víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 40892 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
80 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
80 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřová panenka |
300 ml | Víno červené |
150 ml | Vývar zeleninový |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 102,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová panenka, Víno červené, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová panenka na víně postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na malé hranolky, nakládané okurky na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Vepřovou panenku prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme a vcelku ji osmažíme v rozpáleném másle ze všech stran. Maso vyjmeme, na máslo nasypeme mouku, promícháme, zalijeme vínem, přidáme rajčata, okurky, nakládanou zeleninu, přiložíme maso, podle potřeby dolijeme vývarem a dusíme asi 20 minut. |
3 | Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a obložíme dušenou zeleninou. |