Jednoduchý recept

Vepřové kotlety na slanině

  • Slovensko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Vepřové kotlety na slanině 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40895

Ingredience

600 ml Hovězí vývar základní
25 g Mouka pšeničná hladká
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl
900 g Vepřové kotlety
4 stroužek Česnek
600 g Brambory vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 532 kcal
Kilojoule 2 227kJ
7% Sacharidy 25 g
40% Tuky 30 g
72% Sodík 1 g
69% Bílkoviny 39 g

Vepřové kotlety na slanině postup přípravy receptu:

1

Kotlety naklepeme, po obvodu trochu nařízneme, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na hranolky, česnek utřeme se solí.

2

Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme slaninu, orestujeme, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme aspoň 20 minut. Kotlety vrátíme do šťávy, prohřejeme a odstavíme.

3

Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Vepřové kotlety na slanině
S vepřovou kotletou na slanině rozhodně nešlápnete vedle. Hodí se jak pro zvláštní příležitosti, tak i pro všední den, jako zpestření třeba příchodu z práce, kde jste se dost unavili. Jídlo je rychle připravené a dodá vám patřičnou dávku energie a pokud ne, tak vám nezbude nic jiného, než si na chvíli lehnout a relaxovat při hezké hudbě. A bude se vám odpočívat skvěle, když budete mít spokojený žaludek.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept