Recept

Čatní dýňové s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40899
Kategorie: Salsy

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Cibule
500 g Cukr krupice
1,5 kg Dýně
170 g Hrozinky
1 polévková lžíce Nové koření mleté
1 l Ocet vinný
2 kávová lžička Pepř černý celý
6 ks Rajčata
1 polévková lžíce Sůl
2 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 37 kcal
Kilojoule 155kJ
2% Sacharidy 9 g
0% Tuky 0 g
1% Sodík 23 mg
1% Bílkoviny 0 g

Čatní dýňové s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Dýni, spařená rajčata a cibuli oloupeme a pokrájíme, zázvorový kořen posekáme a česnek utřeme se solí. Všechny suroviny promícháme ve varné nádobě, uvedeme do varu a za nízkého příkonu tepla vaříme za stálého míchání asi 50 minut, až čatní zhoustne.

2

Hotové čatní odstavíme, naplníme do vypařených sklenic, které ihned uzavřeme a označíme. Toto čatní nejlépe chutná několik měsíců dobře vyzrálé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept