Jednoduchý recept

Vepřové kotlety v šouletu

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 40901

Ingredience

180 g Cibule
100 ml Hovězí vývar základní
300 g Hrách
300 g Kroupy střední
3 g Majoránka
30 g Máslo čerstvé
30 ml Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
20 g Tuk
900 g Vepřové kotlety
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 744 kcal
Kilojoule 3 114kJ
20% Sacharidy 73 g
37% Tuky 28 g
39% Sodík 780 mg
87% Bílkoviny 49 g

Vepřové kotlety v šouletu postup přípravy receptu:

1

Předem namočený hrách zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměka. Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a propláchneme. Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme a usmažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme nadrobno nakrájenou cibuli, orestujeme, přidáme vařený hrách, vařené kroupy, prolisovaný česnek, sůl, pepř, a majoránku. Podlijeme vývarem, promícháme, prohřejeme a přendáme do tukem vymazaného pekáčku. Do šouletu vmáčkneme kotlety a zapečeme v troubě asi 20 minut. Občas pokapeme rozpuštěným máslem.

2

Kotlety se šouletem upravíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept