Jednoduchý recept

Vepřové kotlety se zelnou omáčkou

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 40904
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory vařené
4 stroužek Česnek
150 g Cibule
100 g Houby čerstvé
300 ml Hovězí vývar základní
30 g Jíška hotová světlá
4 g Kmín celý
400 ml Mléko polotučné
50 ml Olej rostlinný
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
12 g Sůl
900 g Vepřové kotlety
700 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 571 kcal
Kilojoule 2 388kJ
10% Sacharidy 38 g
38% Tuky 28 g
62% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Vepřové kotlety se zelnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kotlety naklepeme, po okrajích nařízneme, cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, česnek utřeme se solí.

2

Kotlety potřeme česnekovou pastou, vložíme na rozpálený olej a usmažíme z obou stran dozlatova. Kotlety vyndáme, na olej nasypeme cibuli, houby, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vývarem, mlékem, osolíme, přidáme kmín pokrájené kysané zelí, zahustíme jíškou a vaříme nejméně 20 minut. Nakonec zjemníme smetanou, provaříme a odstavíme.

3

Kotlety upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme zelnou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept