Recept

Čatní z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 40905

Ingredience

500 g Cibule
500 g Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčičné semínko
1 kávová lžička Koriandr celý
55 g Mouka pšeničná hladká
1 kávová lžička Nové koření mleté
500 ml Ocet vinný
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
1 kg Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 58 kcal
Kilojoule 244kJ
4% Sacharidy 14 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 55 mg
1% Bílkoviny 1 g

Čatní z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme řepné bulvy, odkrojené asi 5 cm od natě a za mírného příkonu je vaříme, až změknou. Po vychladnutí řepy oloupeme.

2

Oloupané řepy a cibuli posekáme na malé kousky a vložíme do varné nádoby. Přidáme nové koření, koriandr, hořčičné semínko, sůl a pepř a přisypeme cukr. Vše přelijeme octem tak, aby byly všechny suroviny zality. Uvedeme do varu, za mírného příkonu tepla vaříme asi 25 minut, směs často mícháme. Ze studené vody a mouky vyšleháme hladkou kaši, kterou přidáme k vařené směsi a za stálého míchání dále vaříme ještě asi 5 minut, až čatní zhoustne.

3

Hotové čatní odstavíme, necháme zchladnout, pak naplníme do nahřátých vypařených sklenic, které uzavřeme a označíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept