Vepřové kotlety na slanině s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety na slanině s klobásou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 40907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
120 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Klobása Dunajská |
20 g | Paprika mletá sladká |
5 g | Pepř černý celý |
20 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
900 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 118,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety na slanině s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Kotlety naklepeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, klobásu na kolečka. |
2 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, přiložíme kotlety a osmažíme z obou stran dorůžova. Kotlety vyndáme, na tuk nasypeme klobásu, cibuli, orestujeme, zaprášíme mletou paprikou, promícháme a zalijeme vývarem. Okořeníme celým pepřem, ochutíme citronovou šťávou, povaříme, vrátíme do šťávy kotlety, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Kotlety rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou se slaninou a klobásou. |