Vídeňské telecí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vídeňské telecí řízky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 4091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citrony |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
1 ks | Petržel - nať |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Telecí kýta |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 239,8mg |
Draslík | 618,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 142,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vídeňské telecí řízky postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a obalíme v trojobalu(mouka, rozšlehané vejce s mlékem a strouhanka). Na rozehřátém tuku řízky usmažíme do zlatova z obou stran. |
2 | Podáváme ihned po usmažení pokapané citronovu šťávou a ozdobené zelenou petrželovou natí. |