Jednoduchý recept

Vídeňské telecí řízky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (26%)
ID receptu: 4091
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Citrony
1 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
100 ml Olej rostlinný
1 ks Petržel - nať
8 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí kýta
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 493 kcal
Kilojoule 2 062kJ
3% Sacharidy 11 g
44% Tuky 33 g
23% Sodík 456 mg
65% Bílkoviny 37 g

Vídeňské telecí řízky postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na čtyři řízky, naklepeme, osolíme, okraje nařízneme a obalíme v trojobalu(mouka, rozšlehané vejce s mlékem a strouhanka). Na rozehřátém tuku řízky usmažíme do zlatova z obou stran.

2

Podáváme ihned po usmažení pokapané citronovu šťávou a ozdobené zelenou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept