Vepřový bůček zapečený v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček zapečený v zelí
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40911 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
4 g | Kmín celý |
20 g | Paprika mletá sladká |
300 g | Salám měkký |
120 g | Slanina vepřová |
180 ml | Smetana zakysaná 11% |
10 g | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
600 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 503,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,4mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Salám měkký, Slanina vepřová, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana zakysaná 11%, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček zapečený v zelí postup přípravy receptu:
1 | Bůček bez kosti omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě jen 30 minut. Mezitím připravíme zelí. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, salám pokrájíme na plátky. |
3 | V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, zasypeme mletou paprikou, podlijeme dvěma lžícemi vypečené šťávy z bůčku, promícháme a odstavíme. |
4 | Kysané zelí scedíme, vložíme do mísy, přidáme cibulovou směs z pánve a promícháme. Nedopečený bůček nakrájíme na plátky. |
5 | Do pekáčku vložíme polovinu ochuceného zelí, poklademe plátky bůčku, plátky salámu, zakryjeme druhou polovinou zelí a zalijeme kysanou smetanou a zbylou šťávou z pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme aspoň 40 minut. |
6 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |