Jednoduchý recept

Vepřový bůček zapečený v zelí

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40911
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
150 g Cibule
4 g Kmín celý
20 g Paprika mletá sladká
300 g Salám měkký
120 g Slanina vepřová
180 ml Smetana zakysaná 11%
10 g Sůl
600 g Vepřový bok
600 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 409kJ
3% Sacharidy 9 g
102% Tuky 76 g
72% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Vepřový bůček zapečený v zelí postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kosti omyjeme, vložíme do pekáčku, osolíme, okmínujeme, podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě jen 30 minut. Mezitím připravíme zelí.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, salám pokrájíme na plátky.

3

V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme česnek, zasypeme mletou paprikou, podlijeme dvěma lžícemi vypečené šťávy z bůčku, promícháme a odstavíme.

4

Kysané zelí scedíme, vložíme do mísy, přidáme cibulovou směs z pánve a promícháme. Nedopečený bůček nakrájíme na plátky.

5

Do pekáčku vložíme polovinu ochuceného zelí, poklademe plátky bůčku, plátky salámu, zakryjeme druhou polovinou zelí a zalijeme kysanou smetanou a zbylou šťávou z pekáčku. Vložíme do trouby a pečeme aspoň 40 minut.

6

Hotový pokrm rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept