Recept

Velikonoční hovězí polévka se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40914

Ingredience

100 g Celer bulvový
0,5 ks Cibule
350 g Hovězí žebra
100 g Mrkev kořen
6 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
250 ml Špenát listový čerstvý
Na jíšku
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,3 kávová lžička Sůl
Na vaření vajec
3 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 453kJ
11% Sacharidy 39 g
116% Tuky 87 g
15% Sodík 308 mg
43% Bílkoviny 24 g

Velikonoční hovězí polévka se špenátem postup přípravy receptu:

1

Maso s kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce. Listový špenát spaříme a nasekáme nadrobno. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, kterou do jíšky zašleháme a spolu se špenátem alespoň 15 minut povaříme, osolíme a opepříme. V mezičase uvaříme vejce natvrdo.

2

Polévku servírujeme se čtvrtkami vajíčka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept