Velikonoční hovězí polévka se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční hovězí polévka se špenátem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40914 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
0,5 ks | Cibule |
350 g | Hovězí žebra |
100 g | Mrkev kořen |
6 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
250 ml | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Na jíšku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na vaření vajec | |
3 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 239,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí žebra, Pepř černý celý, Petržel kořen, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční hovězí polévka se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Maso s kořenovou zeleninou, cibulí, solí a pepřem uvaříme v tlakovém hrnci doměkka. Vývar přecedíme do čistého hrnce. Listový špenát spaříme a nasekáme nadrobno. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme smetanou, kterou do jíšky zašleháme a spolu se špenátem alespoň 15 minut povaříme, osolíme a opepříme. V mezičase uvaříme vejce natvrdo. |
2 | Polévku servírujeme se čtvrtkami vajíčka. |