Osvěžující melounová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Osvěžující melounová polévka
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4092 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
250 g | Hroznové víno |
1 ks | Meloun cukrový |
0,3 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 172,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Hroznové víno, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Meloun cukrový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Osvěžující melounová polévka postup přípravy receptu:
1 | Meloun rozkrojíme, odstraníme jadérka, dužinu vyjmeme a rozmixujeme. |
2 | Vmícháme bílé víno, cukr a citronovou šťávu. |
3 | Hrozny omyjeme, bobule rozkrojíme na poloviny, odstraníme semínka, přidáme do polévky, promícháme a podáváme studenou. |