Těstoviny zapečené se žampiony a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny zapečené se žampiony a sýrem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 40920 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
400 g | Nudle široké |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Gouda 45% |
4 ks | Vejce slepičí |
4 l | Voda pitná |
200 g | Zakysaná smetana |
300 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 386,6mg |
Draslík | 485,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Gouda 45%, Vejce slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nudle široké, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny zapečené se žampiony a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Nudle vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou, uvaříme doměkka, slijeme a necháme okapat. |
2 | V pánvi na 2 lžících másla osmahneme očištěné, na plátky nakrájené žampiony a podle chuti opepříme. |
3 | Do máslem vymazané zapékací mísy rozložíme vrstvu nudlí, přidáme vrstvu žampionů a přikryjeme další vrstvou nudlí. Zalijeme směsí vajec rozšlehaných se zakysanou smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami zbylého másla. |
4 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut dozlatova. Před podáváním posypeme nasekanou petrželkou. |