Jednoduchý recept

Sele nadívané

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 40925
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Máslo čerstvé
500 ml Mléko polotučné
5 g Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
5 kg Sele
20 g Sůl
5 ks Vejce slepičí
300 g Žemle tuková
400 g Hořčice

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 555kJ
4% Sacharidy 14 g
50% Tuky 37 g
20% Sodík 408 mg
97% Bílkoviny 55 g

Sele nadívané postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vyvrhnuté sele opláchneme, osušíme, nasolíme i zevnitř, pomažeme máslem a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Suché housky zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Z vyvrhnutých vnitřností vybereme játra, plíce a srdce, umeleme na masovém strojku, vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli 100 gramů másla, osolíme, opepříme a podusíme. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, nasáklé housky a nádivkou naplníme břicho selete. Zašijeme, pověsíme na roštovací tyč a rožníme asi tři hodiny. Sele průběžně otáčíme a potíráme pivem.

2

Hotové sele naporcujeme a podáváme s hořčicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept