Sele nadívané - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 220 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sele nadívané
Celkový čas: | 220 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40925 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
500 ml | Mléko polotučné |
5 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
5 kg | Sele |
20 g | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
300 g | Žemle tuková |
400 g | Hořčice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 275,1mg |
---|---|
Cholesterol | 72,8mg |
Draslík | 22,7mg |
Vláknina | 812,5mg |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sele, Žemle tuková, Hořčice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sele nadívané postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vyvrhnuté sele opláchneme, osušíme, nasolíme i zevnitř, pomažeme máslem a necháme odležet. Mezitím si připravíme nádivku. Suché housky zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Z vyvrhnutých vnitřností vybereme játra, plíce a srdce, umeleme na masovém strojku, vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli 100 gramů másla, osolíme, opepříme a podusíme. Do vychladlé směsi vmícháme vejce, nasáklé housky a nádivkou naplníme břicho selete. Zašijeme, pověsíme na roštovací tyč a rožníme asi tři hodiny. Sele průběžně otáčíme a potíráme pivem. |
2 | Hotové sele naporcujeme a podáváme s hořčicí. |