Recept

Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 40927

Ingredience

2 ks Bobkový list
1 kg Brambory
1 ks Bujón hovězí
2 ks Cibule
8 ks Jehněčí kotlety
100 g Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián sušený
500 ml Voda pitná
Na pekáč
2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 844 kcal
Kilojoule 3 531kJ
10% Sacharidy 37 g
77% Tuky 58 g
47% Sodík 944 mg
79% Bílkoviny 44 g

Velikonoční zapečené jehněčí kotlety s bramborami postup přípravy receptu:

1

Cibuli a brambory nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme, kotlety lehce naklepeme. Ve vodě uvaříme kostku hovězího bujónu, petrželovou nať jemně nasekáme.

2

Na másle orestujeme kotlety z obou stran, vyjmeme a do výpeku dáme smažit cibuli a brambory. Osolíme a opepříme.

3

Pekáč vymažeme máslem, dno vyložíme polovinou smažených brambor s cibulí, na ně položíme kotlety, potřeme česnekem, přidáme bobkový list, tymián, petrželovou nať a přikryjeme druhou polovinou brambor. Směs zalijeme bujónem, přikryjeme poklicí a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept