Fazole s vejci a pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazole s vejci a pórkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40930 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
300 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 265,7mg |
Draslík | 239,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole bílé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazole s vejci a pórkem postup přípravy receptu:
1 | Den předem namočené fazole uvaříme doměkka a scedíme. |
2 | Plátky anglické slaniny stočíme do ruliček, upevníme párátky a na pánvi ze všech stran opečeme. Do výpeku přidáme trochu oleje, očištěný, na kolečka nakrájený pórek, sůl a pepř. Vše chvíli podusíme. |
3 | Potom vmícháme uvařené fazole a dusíme doměkka. |
4 | Pokrm upravíme na talíře a obložíme na kolečka nakrájenými vařenými vejci, ruličkami slaniny a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natrvrdo.