Vepřové maso zapečené s kroupami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso zapečené s kroupami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 40931 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
300 g | Kroupy střední |
4 g | Majoránka |
3 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 ml | Vepřová krev |
400 g | Vepřové maso mleté |
200 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 698,7mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kroupy střední, Pepř černý mletý, Vepřová krev, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso zapečené s kroupami postup přípravy receptu:
1 | Kroupy propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme asi 15 minut, scedíme a necháme okapat. |
2 | Mleté vepřové maso vložíme na pánev, osolíme a dusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Jakmile se začne oddělovat tuk, přisypeme pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, vařené kroupy a zalijeme krví. Za stálého míchání podusíme pár minut, přendáme do pekáčku, vložíme do trouby a pečeme přibližně 25 minut. |
3 | Upečené maso naporcujeme a rozdělíme na talíře. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a kysané zelí. |