Bramborové tvarožníky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové tvarožníky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 40933 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
350 g | Brambory vařené ve slupce |
1 ks | Cibule |
30 g | Mouka polohrubá |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh tučný |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 28,1mg |
Draslík | 433,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 192,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové tvarožníky postup přípravy receptu:
1 | Ve slupce uvařené brambory oloupeme a spolu s oloupanou cibulí jemně nastrouháme do mísy. Přidáme tvaroh, bílky, mouku a sůl. Vše promícháme a vypracujeme těsto. |
2 | Z těsta tvarujeme placičky a opékáme je na pánvi na oleji po obou stranách. |
3 | Tvarožníky podáváme teplé. |