Jednoduchý recept

Citrónový pudink

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 40936

Ingredience

20 g Bobkový list
1 špetka Citronová kůra
200 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
1 špetka Pomerančová kůra
200 g Smetana 33% (šlehačka)
5 ks Vejce slepičí
1 dl Šťáva citrónová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 101kJ
17% Sacharidy 61 g
33% Tuky 25 g
5% Sodík 103 mg
20% Bílkoviny 11 g

Citrónový pudink postup přípravy receptu:

1

Smetanu vylijeme do kastrůlku, přidáme pomerančovou a citrónovou kůru, bobkový list, vanilkový cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Odstavíme ze sporáku a na chladném místě necháme vylouhovat tři hodiny.

2

Vejce rozklepneme, bílky dáme stranou, žloutky do misky, přisypeme cukr a šlehačem šleháme tak dlouho, aby nám vznikla světlá hustá hmota, do které ještě přidáme citrónovou šťávu. Z vychladlé smetany vybereme bobkové listy a smícháme s vyšlehanými vejci. Směs nalijeme do formiček, na plech nalijeme vodu a naskládáme naplněné formičky. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 50 minut.

3

Upečené pudinky vytáhneme z trouby, vybereme z plechu, necháme 3 hodiny vychladnout a potom je dáme do ledničky zatuhnout.

4

Pudink před podáváním polijeme jahodovým sirupem.

Poznámka

Pudink podáváme jako studený předkrm, ozdobený mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept