Kotlety v bramborovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety v bramborovém těstě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40938 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Brambory |
1 špetka | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 164,8mg |
Draslík | 948,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 3,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety v bramborovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory najemno nastrouháme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, polovinu hladké mouky, sůl, pepř a kmín. Vše dobře promícháme. |
2 | Očištěné a omyté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme ve zbylé mouce. Namočíme je do bramborového těstíčka, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a dál jen zvolna smažíme. Kotlety vyjmeme na papírovou utěrku. |
3 | Můžeme podávat se zeleninovým salátem. |
Miluji různá masa smažená v bramborovém těstíčku. A nejen masa :-), jenže si je můžu připravovat jen občas, jinak bych se neunesla :-). Kotlety jsem použila bez kosti, v několika místech nakrojím okraje, rozklepu, aby se pak maso dobře prosmažilo. Pokud mám maso v kuse, tak třeba krájím na tzv. motýlka. Naříznu plátek, ale nedoříznu úplně, ale doříznu až při druhém řezu. Tím získám širší plochu, pokud je kotleta průměrově menší, nebo dávám dva kousky na porci. Soli jsem použila dle potřeby, kdo má rád, může přidat česnek. Pokud se maso obalí nejprve v mouce, tak jak je psáno v receptu, tak na něm lépe drží bramborové těstíčko. Brambory jsem nastrouhala ručně na jemném slzičkovém struhadle. A opravdu nejlepší je podávat s nějakým zeleninovým salátem. Za mě palec nahoru, oproti receptu jsem jen použila o dost více oleje, jsem zvyklá smažit ve vyšší vrstvě.