Letní studená polévka z kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Letní studená polévka z kiwi
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 4094 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
4 ks | Hřebíček |
500 g | Kiwi |
4 polévková lžíce | Sirup javorový |
1 ks | Skořice celá |
0,5 l | Víno bílé |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 575,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 116,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Sirup javorový, Skořice celá, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Letní studená polévka z kiwi postup přípravy receptu:
1 | Smícháme víno s cukrem, přidáme hřebíček a skořici a přivedeme k varu. Vmícháme javorový sirup, odstavíme, necháme vychladnout a přecedíme. |
2 | Mezitím oloupeme kiwi, nakrájíme na plátky. Několik plátků si ponecháme na ozdobu, zbytek rozmixujeme a protlačíme sítem, abychom odstranili zrníčka. |
3 | Zakysanou smetanu rozšleháme s vychlazeným vínem a s protlakem z kiwi a dáme vychladit. |
4 | Polévku podáváme studenou, dozdobenou plátky kiwi. |