Vepřový špíz se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový špíz se zeleninou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40942 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Chléb konzumní |
120 g | Cibule |
20 g | Hořčice |
60 g | Klobása Dunajská |
5 g | Koření grilovací |
20 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika zelená |
120 g | Rajčata |
250 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 331,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hořčice, Klobása Dunajská, Koření grilovací, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový špíz se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na tenčí plátečky, cibuli na osminky, papriku bez jádřinců na silnější plátky, rajčata na kostky a klobásu na kolečka. Vše střídavě napichujeme na jehly, grilovací koření s hořčicí rozmícháme v trošce oleje a vzniklou směsí špízy potíráme i během grilování. |
2 | Špízy nejlépe ogrilujeme na zahradním grilu, v zimě je můžeme osmažit na pánvi. Podáváme s chlebem. |