Recept

Telecí kotlety na houbách a špenátu

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40943
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Houby čerstvé
100 g Mouka pšeničná hladká
80 g Sádlo vepřové škvařené
200 g Strouhanka
8 g Sůl
100 g Sýr Eidam cihla 30%
500 g Telecí kotlety
2 ks Vejce slepičí
Na omáčku
50 g Máslo čerstvé
2 dl Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká
4 g Pepř černý mletý
200 g Špenát listový čerstvý
8 g Sůl
100 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 350kJ
11% Sacharidy 39 g
42% Tuky 31 g
70% Sodík 1 g
64% Bílkoviny 36 g

Telecí kotlety na houbách a špenátu postup přípravy receptu:

1

Telecí kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a nasolíme. Obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Uchováme v teple, třeba v troubě. Vařící vodou zalijeme nasekané listy špenátu a necháme je spařit. Mezitím na másle osmahneme nakrájené houby a necháme asi 10 minut podusit, osolíme a odstavíme. V kastrolu z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme, až vznikne hustá bešamelová omáčka. Vmícháme kostičky šunky, pepř a sůl a nakonec okapaný špenát. Do vymazaného pekáče rozložíme osmažené kotlety, na ně navršíme houby, zalijeme omáčkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme dorůžova, asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept