Jednoduchý recept

Vepřové uzené koleno pečené

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 40944

Ingredience

120 g Cibule
50 g Hořčice
40 g Křen
3 g Pepř černý celý
3 g Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
20 g Tuk
800 g Vepřové koleno uzené
8 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 733 kcal
Kilojoule 3 067kJ
4% Sacharidy 14 g
72% Tuky 54 g
18% Sodík 355 mg
65% Bílkoviny 36 g

Vepřové uzené koleno pečené postup přípravy receptu:

1

Uzená kolena dobře omyjeme, jednu cibuli necháme celou, druhou nakrájíme nadrobno. Kolena vložíme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla akorát ponořená, přidáme celou cibuli, pár kuliček pepře a půl hodinky povaříme. Nesolíme, uzená kolena jsou slaná sama o sobě. Kolena vyjmeme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, přisypeme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, přidáme trošku mletého pepře, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme zvolna asi hodinu, podléváme pivem, přeléváme vypečenou šťávou.

2

Maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a servírujeme s hořčicí a strouhaným křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept