Recept

Koláč z listového těsta s mandlovým krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 40946
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 polévková lžíce Cukr práškový s vanilkovou příchutí
500 g Listové těsto
mandlový krém
230 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Likér mandlový - Amaretto
230 g Mandle
280 g Máslo čerstvé
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,125 kcal
Kilojoule 4 708kJ
23% Sacharidy 82 g
112% Tuky 84 g
2% Sodík 41 mg
30% Bílkoviny 17 g

Koláč z listového těsta s mandlovým krémem postup přípravy receptu:

1

Připravíme mandlový krém: do mísy dáme 280 g na kousky pokrájeného změklého másla, 230 g cukru krupice a 230 g pomletých mandlí. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem do krému, potom přidáme 3 vajíčka a 2 lžíce mandlového likéru, které jsme prošlehali zvlášť. Vyšleháme lehký krém, který zakryjeme potravinářskou fólií a dáme do chladničky asi na 20 minut.

2

Listové těsto na pomoučeném vále rozdělíme na 2 díly a z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy.

3

První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme. Na první těsto dáme krém, posypeme nastrouhanou mléčnou čokoládou. Druhý plát těsta ozdobně nařízneme od středu k okrajům (5-6 řezů). Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ještě ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem. Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 25 minut dozlatova.

4

Koláč posypeme práškovým cukrem s vanilkovou příchutí a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept