Karbanátky z vepřového srdce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karbanátky z vepřového srdce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 40951 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Bramborová kaše |
50 g | Cibule |
4 g | Majoránka |
70 ml | Mléko polotučné |
40 g | Olej rostlinný |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
60 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřové srdce |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 180,8mg |
Draslík | 608,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 312,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bramborová kaše, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové srdce mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Karbanátky z vepřového srdce postup přípravy receptu:
1 | Vepřové srdce vložíme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout. Srdce, slaninu a cibuli spolu umeleme na masovém strojku, přidáme v mléce namočenou strouhanku, sůl, pepř, majoránku, vejce a vypracujeme masové těsto. Z těsta tvoříme menší placičky a smažíme v pánvi v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. |
2 | Podáváme s bramborovou kaší nebo šťouchanými bramborami. |