Hnědá rýže se skořicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hnědá rýže se skořicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 40953 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,3 kávová lžička | Badyán |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Skořice celá |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 110g |
---|---|
Cholesterol | 8,2mg |
Draslík | 571,3mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Rýže loupaná, Skořice celá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Máslo čerstvé, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hnědá rýže se skořicí postup přípravy receptu:
1 | Rozpálíme dvě lžíce másla a opražíme na něm rýži. Jakmile zesklovatí, zalejeme vývarem, ochutíme solí a dusíme. |
2 | Cibuli nakrájíme a na zbytku rozpáleného másla osmahneme. Společně se vším kořením vmícháme do rýže a dodusíme doměkka. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu, všechno koření použijeme tlučené.