Recept

Koláč z listového těsta s broskvemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 40956
Kategorie: Koláče

Ingredience

500 g Listové těsto
šlehačka
1 polévková lžíce Cukr krupice
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Tresť vanilková
krém
230 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 kg Kompot broskvový
2 polévková lžíce Likér broskvový
1,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
280 g Sýr Lučina - termizovaný
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 993 kcal
Kilojoule 4 155kJ
31% Sacharidy 111 g
75% Tuky 56 g
3% Sodík 51 mg
27% Bílkoviny 15 g

Koláč z listového těsta s broskvemi postup přípravy receptu:

1

Připravíme krém: do mísy dáme 280 g na sýr Lučinu, 230 g cukru krupice, 1.5 dl smetany, vanilkový cukr. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem do krému, potom přidáme 3 vajíčka se 2 lžícemi broskvového likéru. Vyšleháme lehký krém, který zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho do chladničky asi na 20 minut.

2

Broskvový kompot scedíme a šťávu zachytíme.

3

Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme dva pláty o síle 2-3 mm. Z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy.

4

První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme. Na první těsto dáme krém, na který poklademe na plátky pokrájené broskve. (4 poloviny broskví si odložíme na ozdobu.)

5

Druhý plát ozdobně uprostřed těsta nastřihneme nůžkami (5-6 zářezů). Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ještě ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem. Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 25 minut dozlatova.

6

Vychlazenou smetanu vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosetého moučkového cukru, vanilkovou příchuť a ještě chvilku šleháme.

7

Vychladlý koláč ozdobíme šlehačkou a nakrájenými dílky z broskví.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept