Koláč z listového těsta s broskvemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z listového těsta s broskvemi
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 40956 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
šlehačka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Tresť vanilková |
krém | |
230 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
1 kg | Kompot broskvový |
2 polévková lžíce | Likér broskvový |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
280 g | Sýr Lučina - termizovaný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 202,7mg |
Draslík | 193,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Tresť vanilková, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Smetana 33% (šlehačka), Cukr vanilka, Kompot broskvový, Likér broskvový, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z listového těsta s broskvemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme krém: do mísy dáme 280 g na sýr Lučinu, 230 g cukru krupice, 1.5 dl smetany, vanilkový cukr. Směs vyšleháme elektrickým šlehačem do krému, potom přidáme 3 vajíčka se 2 lžícemi broskvového likéru. Vyšleháme lehký krém, který zakryjeme potravinářskou fólií a dáme ho do chladničky asi na 20 minut. |
2 | Broskvový kompot scedíme a šťávu zachytíme. |
3 | Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme dva pláty o síle 2-3 mm. Z každého vyválíme čtverec přibližně o průměru 26 cm. Potom z každého plátu vykrojíme kruh podle talíře nebo pečící formy. |
4 | První těsto dáme do pečící koláčové formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Okraje těsta vyzdvihneme. Na první těsto dáme krém, na který poklademe na plátky pokrájené broskve. (4 poloviny broskví si odložíme na ozdobu.) |
5 | Druhý plát ozdobně uprostřed těsta nastřihneme nůžkami (5-6 zářezů). Těsto opatrně přeneseme na krém. Okraje těsta k sobě přitiskneme a ještě ozdobíme přitisknutím vidličky. Povrch potřeme vajíčkem. Formu s koláčem dáme do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme 25 minut dozlatova. |
6 | Vychlazenou smetanu vyšleháme elektrickou metlou do husté pěny. Přidáme lžíci prosetého moučkového cukru, vanilkovou příchuť a ještě chvilku šleháme. |
7 | Vychladlý koláč ozdobíme šlehačkou a nakrájenými dílky z broskví. |