Recept

Jehněčí špíz se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 40966

Ingredience

4 ks Cibule
600 g Jehněčí kýta
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Rozmarýn sušený
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
4% Sacharidy 14 g
64% Tuky 48 g
31% Sodík 622 mg
60% Bílkoviny 34 g

Jehněčí špíz se slaninou postup přípravy receptu:

1

Vykostěnou jehněčí kýtu nakrájíme na kostky, cibuli a slaninu na silnější plátky, papriku na širší proužky, česnek utřeme se solí.

2

Na jehly napichujeme střídavě maso, slaninu, cibuli a papriku. V misce smícháme utřený česnek s rozmarýnem, pepřem a olejem. Směsí potřeme špízy, vložíme do pekáče a pod fólií necháme v chladničce alespoň dvě hodiny marinovat. Poté špízy pečeme v troubě předehřáté na 175 °C zhruba 35 minut. Během pečení špízy opatrně obracíme a potíráme zbylou marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept