Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (90%)
ID receptu: 40968
Kategorie: Zelenina

Ingredience

100 g Ananas
2 polévková lžíce Cukr krupice
750 g Kapusta hlávková
2 ks Klobása vepřová
1 špetka Koření pěti vůní
20 g Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Ocet rýžový
3 polévková lžíce Olej sezamový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Škrob jemný kukuřičný gustin
1 špetka Sůl
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 569kJ
9% Sacharidy 31 g
26% Tuky 20 g
33% Sodík 657 mg
27% Bílkoviny 15 g

Kapusta sladkokyselá postup přípravy receptu:

1

Kapustu opláchneme pod proudem vody a rozkrojíme na čtvrtiny. Ve vařící osolené vodě blanširujeme, pak vyjmeme. Necháme okapat a potom zchladíme v ledové vodě. Pokrájíme na proužky široké asi 1 cm.

2

Na kostičky o hraně asi 1 cm rozkrájíme ananas, klobásky pokrájíme na kolečka široká asi 3 mm.

3

Do připraveného woku vlijeme olej a rozpálíme. Vhodíme na něj proužky kapusty a kostičky ananasu, zasypeme pepřem a kořením pěti vůní a zprudka opékáme. Přilijeme asi polovinu celkového množství vývaru. Vaříme 5 minut. Vložíme klobásková kolečka a necháme provářet na mírném plamenu asi 10 minut.

4

Do vývaru, který nám zbyl, vmícháme škrob, protlak z rajčat, ocet, sójovou omáčku a cukr. Vzniklou směsí přelijeme uvařenou kapustu ve woku. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a podáváme. Pokrm nakonec ještě posypeme nasekaným koriandrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept